torsdag 29. september 2011

Action i Photoshop


Jeg fikk noen spørsmål etter forrige innlegg om hvor jeg redigerer bildene mine. For å være helt ærlig, så er jeg litt lat. Lettvint vinner over avansert altfor ofte, og som regel fikser jeg bare på eksponering o.l. i iPhoto når jeg laster over bilder fra kameraet. Det er gjort i en fei, og ferdig med det. 

Jeg er en nybegynner når det kommer til Photoshop, men er så heldig å ha det innstallert på maskina mi. Derfor prøver jeg meg fram av og til, og har funnet ut alt jeg kan til nå gjennom å google spørsmålene mine. På nettet fins det utallige youtube-videoer og fremgangsmåter med bilder og forklaringer for ethvert problem man måtte støte på. Det er helt genialt! Fotoredigering er tilgjengelig for alle, og alle kan lære seg det hvis man bare investerer tid. Masse tid. :)

Hvis du ikke har Photoshop fins det fine bilderedigeringsprogrammer, som f.eks. Picasa og Picnik som man kan laste ned gratis på nettet.

For å redigere dette bildet har jeg brukt gratis actions som jeg har lastet ned. Actions er automatisering av funksjoner i Photoshop. Man kan laste ned ferdig programmerte steg som redigerer bildet for deg, eller man kan lagre egne actions; altså spille inn stegene du gjør og la Photoshop gjenta dem på et annet bilde senere. HER kan du lære mer om actions.

Actions jeg har brukt til dette fotografiet er: Carnival action fra Michelle Nicole, Touch of light and touch of darkness fra mcp actions og Bring on the eyes! fra The Pioneer Woman. Jeg er, som sagt, ingen proff, men prøver meg fram så godt jeg kan. Og det er så gøy! Her er bildet SOOC (straight out of camera):


I´m learning about editing photos in Photoshop by googling questions and problems. Normally I just edit my photos in iPhoto, but sometimes it´s fun to make them a bit more special. I have just started, and I don´t know much yet. But I love spending time figuring these things out, and I learn something new every time I try. Click on the different links above to learn more about actions in Photoshop, and to find the actions I have used for this photo. The top photo is edited with actions in Photoshop, the bottom photo is straight out of camera (SOOC).


hilde

8 kommentarer:

Villa Wikan sa...

ahh enda ei luremus altså =)) Actions er smarte triks som jeg også benytter meg av. Men har ikke bruk PS siden pcen var på reperasjon.. Alt ligger fremdeles på den eksterne hardisken.. *Tltak* ;-)
Om du har noen gode actions eller steg for steg på "hvite" bilder, så del gjerne. Finner ikke det perfekte..
Ha en god natt.

amtolula sa...

Your work looks great. A wonderful lovely picture!!!!
Hugs from Germany,
Tanja

Jane sa...

Aldri prøvd meg på actions jeg, men som du sier, det er ofte ikke så mye som skal til før bildet er betraktelig forbedret bare ved små steg i photoshop.
Fikser man litt på eksponeringen, og kanskje legger på et fotofilter, så er mye gjort. Med fotofilteret kan man jo også på en måte "velge stemningen" man ønsker i bildet (kjølig, varm, gylden, vintage osv). :0)
Skal absolutt sjekke ut actions, så tusen takk for tipset :0)

Ha en fin dag.
Klem Jane.

Tonje sa...

så morro! Jeg har så lyst til å bli flink til å redigere bilder...men som du sa - masse tid. Når jeg får tid...

Anonym sa...

Takk for fine tips! Holde på å lære meg redigering...men TTT (Ting Tar Tid)...og jeg er desverre av den litt utålmodige typen...

Har nå meeldt meg på fotokurs hos en kjent fotograf for å lære litt mer:-)

Eva Helen sa...

Tusen takk for at du deler informasjon, om noe som faktisk er veldig artig! Skal jammen prøve ut. Har bare prøvd meg fram i photoscape, hvilket er ok, det også.
Mange fine bilder på bloggen din!

Maratonjenta sa...

Tusen takk for tipset!!

Jeg har også PhotoShop, men har liksom aldri riktig satt meg inn i alle mulighetene. Bruker for det meste å justere farger, saturation, brightness osv. Men høsten og vinterern er jo flott for litt nerdejobbing på PC'n :-)

Hilsen Maratonjenta!

Whitebite sa...

bruker picasa.
synes det er greit nok.

vakkert bringebærbilde, like fint uredigert :)