By request; her kommer min "oppskrift" på pappas himmelske nakkekoteletter. Dette er hvordan pappa har lært meg å lage dem, og så fins det sikkert mange andre måter å gjøre det på. Men denne er best! :)
1. Kjøp NAKKEkoteletter; de er de beste.
2. Krydre kotelettene med salt og pepper. Vær raus!
3. Brun dem så i en stekepanne på begge sider og legg dem i en langpanne.
4. Fyll på med vann oppi langpanna til det kommer opp til midten av kotelettene.
Vannet skal ikke dekke dem.
5. Legg noen store biter ekte meierismør (viktig!) innimellom kotelettene. Vær raus!
Det er nesten sånn at jo mer smør, jo bedre. :)
6. Kutt opp gulrot, løk, selleri og hvitløk og legg det innimellom kjøttet.
Dette gir veldig god smak til sjyen.
7. Krydre med litt ekstra salt og pepper.
8. Så settes langpanna inn i ovnen på 150-200 grader i 1 - 1 1/2 time,
alt etter hvor mange koteletter du har.
Fyll på med vann og smør underveis hvis det trengs.
Sett ned temperaturen på slutten hvis kotelettene blir veldig brune,
og husk å snu på dem innimellom.
Serveres med de potetene du liker best, og enten grønnsaker eller salat.
Salt potetgull er et MUST til denne middagen. Det er sånn mormor gjør det. :)
Vi pleier ikke å lage saus, men bruker sjyen istedenfor.
Vil du heller ha saus, er det veldig enkelt og godt å lage saus av sjyen fra kjøttet.
Lager du sausen selv, er pappas triks: buljongterninger. Hans sauser blir alltid supergode.
Pappa, hvis du syns det mangler noe her, får du skrive en kommentar.
Hvis noen der ute tester oppskriften, legg igjen en kommentar her da! Hadde vært gøy å høre hva dere syns. Jeg syns iallefall at kotelettene jeg lager på denne måten alltid blir gode og møre, og det er ikke så vanskelig som det høres ut som heller. Når kjøttet først er i ovnen, lager det jo nesten seg selv. En super middag å invitere gjester på. Hvis jeg har veldig mange koteletter, legger jeg dem på skrå "oppå" hverandre i langpanna, og dytter smør og grønnsaker nedimellom kjøttstykkene. Det er litt vanskeligere å snu på dem på denne måten, men møre blir de nesten uansett.
Velbekomme!
♥
hilde