lørdag 25. april 2009

Hva er det med folk og loppemarked?

Loppemarked bringer frem det værste i folk, det er iallefall helt sikkert! Jeg var på loppemarked både i går og i dag. Jeg var der akkurat da de åpnet dørene, og på begge stedene var det allerede en pen liten horde med mennesker som stod og ventet på at klokka skulle slå. Det er jo greit nok, man må jo være der når de åpner for å få mulighet til å finne de fineste tingene. Men det som er så komisk er at folk presser og trykker seg fram med albuer, knær og det som værre er for å komme først fram til noe de har sett seg ut. 

I dag for eksempel var jeg på et relativt lite loppemarked. Det var rar stemning fra første stund! Da de åpnet døra var det en klynge helt fremst som alle prøvde å trykke seg inn den smale døra samtidig. En dame kjeftet ganske høylydt på noen som kom inn fra sida, for hun mente at hun hadde vært der først og hadde rett til å komme først inn. Da vi alle var vel inne og med febrilsk blikk prøvde å finne noe vi var ute etter før noen andre kom og snappet det (ja, jeg innrømmer at jeg stresser litt på loppemarked selv), hørte vi en skingrende stemme midt i folkemengden. Det var en dame som var på nippet til å bli hysterisk: "HVEM ER DET SOM HAR STJÅLET PENGENE MINE??? Det er noen som har åpnet veska mi og tatt pengene mine! At det går an! Hvis det er noen som betaler med en 500-lapp, ja da vet dere!"

Jeg kunne ikke annet enn å smile for meg selv. Heldigvis hadde ikke jeg noen 500-lapp som jeg skulle betale med, men jeg er sikker på at den dama ikke var den eneste som hadde med store lapper på loppemarked den dagen. :) Vedder på at hun fant igjen pengene sine nederst i veska da hun kom hjem igjen...

Her er mine loppefunn denne helga. Alt skal males hvitt selvfølgelig. Hyllene tenkte jeg å plassere på barnerommet, for der trenger vi litt å ha på veggene. Den lille hylla med skuffer skal jeg kjøpe noen søte nye knotter til og henge over lekekomfyren så Ida kan ha små kjøkkenting i den. Holly Hobbie-bildene skal få nye rammer. Husker jeg hadde Holly Hobbie-gardiner på rommet mitt da jeg var liten, så jeg klarte ikke å gå fra disse søte jentene. Minner litt om Sarah Kay t-skjorter som man får til barn på H&M. Kjempesøte! Må presisere etter press fra min eldre søster at vi delte rommet, og dermed også gardinene...
Endelig fikk jeg tak i en tallerkenhylle! Den var ganske liten, men likevel er jeg veldig fornøyd med den. Den skal bli så fin når den blir hvit! Enten skal jeg ha barnebøker i den på barnerommet, eller så blir den fylt av kosebamser og hengt over Idas seng. Vet ikke helt hva som settekassa skal bli brukt til enda da. Kanskje Barbiesko og andre småting til dukkehuset? Andre idéer tas imot med takk! :) Bildet skal ut av ramma, ramma skal males hvit også tenkte jeg å putte et speil inni det. Kanskje det ender opp i gangen eller noe. Er alt i alt veldig fornøyd med helgas fangst! Ha en fortsatt strålende lørdag! Her skal vi ut i sola. :)

10 kommentarer:

Anonymous sa...

Hvorfor skal alt males hvitt???
Det er jeg helt i mot.
Hilsen dama som mistet alle pengene sine!

ingunn sa...

Og en annen ting:
Det var faktisk ikke bare ditt rom de gardinene hang i! Det var mitt rom også, så jeg mener du burde hatt presiert at det var et rom du delte med din søster.
Kjære vene, hvor mye norsk kunnskaper har du egentlig? Nei det blir en 3- på det innlegget der!

fru rosa sa...

Ja, kjære søster! Jeg beklager så meget! Skal passe på å presisere at vi faktisk var to om de gardinene der. Men en ting lurer jeg litt på... Hva har det med norskkunnskapen min å gjøre egentlig?

Jeg liker å male alt hvitt. Kunne gjerne bodd i et helt hvitt hus med hvite møbler og rosa blomster. :) Men den tallerkenhylla tenker jeg du ble litt misunnelig på, for den er nemlig grønn. :)

LillaLykke sa...

Takk for hyggelig kommentar! :) Herlig innlegg om datteren din på 3!

rod i hob sa...

Heisann!
Velkommen til blogglandia :-) Herlig plass å sveve rundt å samla inspirasjon!! Så masse fint du hadde fått med deg frå loppemarked -tross alt- Men loppis e skikkelig inn i tiå -Å folk tar heilt av (Særlig 25-35 åringane har eg hørt!)

Ang hyllå du hadde under her, eg ville ikkje ha malt den. Den blir nok lekker om du så jere, men eg personlig syns de e kjekt me litt kontrasta!

Nyt lørdagen!!

Hulda sa...

Så skjønne de var de bildene du har funnet. Jeg har et bittelite slikt bilde, malt på en liten porselensflise. Veldig søtt. :)

Villa Kos og Kaos sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg, og velkommen til dette morsomme felleskapet!!
Ser for meg disse loppedamene....he,he
Kjempefin blogg har du!
God helg fra meg!
G-C

Ragnhild sa...

Hei på deg:)
Var på loppemarkedet i dag jeg og, men kom nok altfor sent, fant ingentingen egentlig....bare en bluse til 10 kr.
-Tror de tingene blir knallfine om du maler dem hvit......elsker hvitt;)

Ane pane pøne sa...

Så mye fint du fikk da :)Gleder meg til å se etter at du har pusset de opp! Jeg gikk selvfølgelig glipp av et loppemarked i Måløy i helga, fikk vite det for sent :( De hadde stengt av handlegata til loppemarkedet, tenk så koslig det hadde vært å fått med seg det! Tanta mi kjøpte en koselig kaffikjele.

Fru Westbrook sa...

HILDE!! Du er så flink!! Jeg blir inspirert til å ta opp igjen blogginga mi også, selv om jeg har NULL peil på interiør, og iallefall ikke erfaring på loppis fronten.. men du er god som gull!! keep blogging.. jeg følger deg!!!!