torsdag 29. november 2012

Menyen i barnevelsignelsen


I Noras barnevelsignelse hadde vi lyst til å ha koldtbord/tapas. Først kikket vi litt på catering, men bestemte oss for å spare pengene og lage selv. Med mange medhjelpere boende i huset vårt, pluss litt fler som også tilbød seg å lage mat, gikk det veldig bra å ordne selv. Rakk ikke å ta bilder av maten før gjestene kom, men her er hva vi serverte til 15 voksne og 7 barn:

Kyllingklubber
Karbonader og stekt løk
Eggerøre og spekemat
Minipølser til barna
Kjøttboller på spyd med fetaost og basilikumblad
Potetbåter
Frisk salat
Focaccia
Hjemmelaget hvitløkssmør

En helt super festmeny spør du meg. Vi satte frem maten på kjøkkenet, og så forsynte gjestene seg slik de ville. Alle ble mette, og vi kunne til og med invitere venner på restemiddag etterpå. Helt perfekt!


Desserten var det mamma som stod for. Hun lager en kjempedeilig sjokolademousse etter oppskrift fra mormor, så dette ble desserten. Pyntet med bringebær, sitronmelisse og revet sjokolade, og servert med vaniljesaus. Dette tror jeg er min favorittdessert! Vi serverte den i krystallglass og brukte en gammel skuff som serveringsbrett. Man tager hva man haver. :)


Mamma har mandelkvern hjemme, og tok med seg mandelmel for å lage Mannens favoritt; Sarah Bernard. De ble helt nydelig gode, og ble sendt rundt bordet under desserten. Perfekt til kaffen! Deilig å tenke på at vi fortsatt har noen igjen i fryseren. Nå er det vel snart lov å begynne julekosen? :)

Håper dette kan være til hjelp hvis noen leter etter inspirasjon til festmat. Vi var iallefall veldig fornøyd. En stor TAKK til alle som hjalp oss!


hilde

onsdag 28. november 2012

Himmelske nakkekoteletter


By request; her kommer min "oppskrift" på pappas himmelske nakkekoteletter. Dette er hvordan pappa har lært meg å lage dem, og så fins det sikkert mange andre måter å gjøre det på. Men denne er best! :)

1. Kjøp NAKKEkoteletter; de er de beste.
2. Krydre kotelettene med salt og pepper. Vær raus!
3. Brun dem så i en stekepanne på begge sider og legg dem i en langpanne.
4. Fyll på med vann oppi langpanna til det kommer opp til midten av kotelettene.
Vannet skal ikke dekke dem.
5. Legg noen store biter ekte meierismør (viktig!) innimellom kotelettene. Vær raus!
Det er nesten sånn at jo mer smør, jo bedre. :)
6. Kutt opp gulrot, løk, selleri og hvitløk og legg det innimellom kjøttet.
Dette gir veldig god smak til sjyen.
7. Krydre med litt ekstra salt og pepper.
8. Så settes langpanna inn i ovnen på 150-200 grader i 1 - 1 1/2 time, 
alt etter hvor mange koteletter du har.
Fyll på med vann og smør underveis hvis det trengs.
Sett ned temperaturen på slutten hvis kotelettene blir veldig brune,
og husk å snu på dem innimellom.

Serveres med de potetene du liker best, og enten grønnsaker eller salat.
Salt potetgull er et MUST til denne middagen. Det er sånn mormor gjør det. :)
Vi pleier ikke å lage saus, men bruker sjyen istedenfor. 
Vil du heller ha saus, er det veldig enkelt og godt å lage saus av sjyen fra kjøttet.
Lager du sausen selv, er pappas triks: buljongterninger. Hans sauser blir alltid supergode.

Pappa, hvis du syns det mangler noe her, får du skrive en kommentar.

Hvis noen der ute tester oppskriften, legg igjen en kommentar her da! Hadde vært gøy å høre hva dere syns. Jeg syns iallefall at kotelettene jeg lager på denne måten alltid blir gode og møre, og det er ikke så vanskelig som det høres ut som heller. Når kjøttet først er i ovnen, lager det jo nesten seg selv. En super middag å invitere gjester på. Hvis jeg har veldig mange koteletter, legger jeg dem på skrå "oppå" hverandre i langpanna, og dytter smør og grønnsaker nedimellom kjøttstykkene. Det er litt vanskeligere å snu på dem på denne måten, men møre blir de nesten uansett.

Velbekomme!


hilde

mandag 26. november 2012

Borddekkingen til Nora

 
 
 
 

Bordpynten i Noras barnevelsignelse gikk i fargene rosa, grønt og hvitt. Med lave dekorasjoner på bordet gjorde det seg veldig med pompomer i silkepapir hengende fra taket. Rosetter i silkepapir brukte vi som serviettholdere, og i tillegg til blomster og kubbelys hadde vi også rosetter på bordet. Idéen fant jeg hos Martha Stuart; kreativitetens mor. HER kan du se hvordan vi laget dem.

Istedenfor å lage bordkort brukte vi washitape på glassene som vi skrev navnet til hver gjest på. Helt supert, så visste alle til enhver tid hvilket glass som var sitt. Vi var 15 voksne på festen, og jeg er veldig glad for at vi fikk plass til å lage langbord i stua. Ekstra koselig når alle kan sitte rundt samme bord syns jeg. Vi tok kjøkkenbordet inn på stua, og lagde et eget barnebord på kjøkkenet, noe som var veldig stas for barna. Bilder fra det kommer en annen dag.

Ha en fin dag alle sammen!


hilde

fredag 23. november 2012

Brudeslør og mose

 

Bilder fra barnevelsignelsen til Nora har latt vente på seg her på bloggen, men nå har jeg sortert litt, og begynner i kveld med denne søte, lille oppsatsen som mamma lagde. Jeg er veldig glad i mose i blomsteroppsatser. Syns det gir en magisk stemning til blomstene. Brudeslør er litt 80-talls egentlig, men jeg hadde lyst på roser og brudeslør på bordene, og syns denne oppsatsen ble supersøt!

Jeg har ikke så gode erfaringer med å kjøpe ferdige oppsatser fra blomsterhandler dessverre, og har blitt mer fornøyd når vi har laget dem selv. (Godt å ha en mor som er flink med blomster.) Det er ikke så vanskelig heller; kjøp oasis og de blomstene du ønsker, og bruk gjerne mose som en "bunndekker". La oasisen trekke en stund i vann, og så er det bare å la kreativiteten blomstre. Det er kjempegøy! :)


hilde

tirsdag 20. november 2012

Bloggtreff på Herlighet


Onsdag i forrige uke arrangerte den fine butikken Herlighet bloggtreff for interiørbloggere. Kjempegøy!!! Eier Kristin åpnet bloggtreffet med å fortelle litt om seg selv og hvordan hun har kommet dit hun er i dag. Deretter fikk vi spise deilig mat laget av varer fra Nicolas Vahé, som de selger i butikken.



Denne fine trefjøla fra House Doctor var en av tingene som ble med meg hjem. :) De lekre lysestakene på bildet under står på ønskelista mi. De er også fra House Doctor.


 
 

Noe annet som står på ønskelista mi er dette nyyyydelige serviset fra Mateus. Egentlig har jeg lyst på det grå, men når jeg så denne utstillingen lurer jeg på om det ikke må bli en blanding av beige og grått.

 

Herlighet er en utrolig lekker butikk spekket med herligheter, og på bloggtreffet fikk vi 30% rabatt. Jeg kjøpte litt julegaver, både til andre og til meg selv. :) I morgen er det kundekveld fra kl. 20-24, så da har du mulighet til å gjøre en god handel hvis du er i nærheten. 30% rabatt på hele butikken!

Tusen takk til Kristin og alle på Herlighet for den koselige kvelden dere hadde ordnet i stand for oss, med koselig samvær, deilig mat og supre tilbud. Og takk for den flotte gaveposen vi fikk, full av finfine ting. Må nok ta meg en tur innom igjen i morgen kveld. HER kan du se flere bilder fra bloggtreffet. Marianne med bloggen "Kvardagslykke" har også tatt mange flotte bilder. HER kan du se dem.

Tidligere på dagen forrige onsdag hadde jeg besøk av de skjønne NIB-jentene som lagde julereportasje hjemme hos meg. Jeg hadde ikke tilstedeværelse nok i hodet til å ta bilder mens de var på besøk, men HER kan du se noen av bildene de tok. :) 


hilde

lørdag 17. november 2012

Takk for sist!


Kjære lesere! Det ble visst en bloggepause som varte litt lenger enn planlagt her. Når man først tar seg noen dager fri fra bloggen er det liksom litt vanskelig å komme inn i det igjen. Er det fler som har det sånn? Uansett, deilig har det vært, men etter å ha hatt et par veldig inspirerende dager sammen med de fantastiske NIB-jentene denne uka, kjenner jeg at bloggelysten er tilbake. TUSEN TAKK til alle dere som kommer innom her, selv om jeg ikke er like trofast tilbake. Dere gleder meg mer enn dere aner.

Starter opp med et lite sammendrag av de siste ukers hendelser, og begynner med Halloween. Jeg har egentlig vært litt motvillig til å ta imot denne tradisjonen til Norge (syns julebukken er litt koseligere), men innser at den har kommet for å bli, og da må man jo bare gjøre det beste ut av det. De små syns at det er veldig gøy å få være litt skummel en gang i året, så i år fikk Ida og Anna hver sin heksehatt. Stas!


Vi feiret Annas fireårsdag sammen med familien. Den ble feiret ute, til tross for litt regn, siden vi skulle ha barnevelsignelse for Nora med fest hjemme hos oss dagen etter. Utebursdag er ikke til å kimse av! Det skal vi definitivt gjøre flere ganger.


Noras barnevelsignelse var en flott dag, og flere bilder av den kommer senere.


Menigheten vi går i arrangerte Superheltfest, og hadde i den anledning leid hele Barnas Lekeland. Dette var kjempegøy for hele familien; koselig og sosialt, rebusløp, ansiktsmaling, maskelaging, leking, kåring av beste kostyme både for barn og voksen, og vi fikk spise så mye godteri vi bare ville. OOOOO LYKKE!


Huset er ferdig julepyntet, og på onsdag hadde jeg besøk av disse to nydelige NIB-jentene. For noen skjønne og herlige damer!!! Tusen takk for at dere ville komme hjem til meg. Dere har vært til stor inspirasjon, og jeg er veldig glad for å ha blitt litt bedre kjent med dere. Resultatet av dette besøket får vi ikke se før til neste år, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Nå sitter jeg her i julestua og lurer på om jeg skal pakke alt ned igjen, eller bare ha det framme. Det er jo ikke såååå lenge til advent. :) Bildet av oss har forresten Ida tatt. A photographer in the making, som dere ser.


På onsdag kveld arrangerte butikken Herlighet bloggtreff. Superkoselig aften, og flere bilder kommer i et eget innlegg. Nå er det natta. Og jeg kjenner at bloggehodet mitt er tilbake. Tankene kverner allerede om hvordan neste innlegg skal bli. Sees snart! :)

Skal forresten prøve å få svart på spørsmål jeg har fått i løpet av helga. Det er ikke alltid jeg har tid til å svare å spørsmål med en gang jeg får dem, og da går dessverre noen i glemmeboka. Hvis du har spurt meg om noe, men ikke fått svar, spør meg gjerne igjen! Natta.


hilde