tirsdag 18. oktober 2011

Myrte i gangen og gulvtips


Det er en del husbyggere som leser denne bloggen, og til dere vil jeg komme med et lite gulvtips i dag: Tenk på helheten. Når du legger parkett, pass på at skjøtene blir spredt utover slik at de ikke kommer ved siden av hverandre. IKKE legg parketten slik at skjøtene kommer ved siden av hverandre. Det ser ikke bra ut. 

Skal du legge parkett i tilstøtende rom slik som her; vær nøye med hvor endene treffer hverandre under dørkarmen. Det er en god jobb å måle til dette slik at det blir riktig, men det er virkelig verdt den ekstra tiden. Resultatet blir at det ser ut som om parketten er sammenhengende mellom de to rommene, selv om den ikke er det. Lekkert smekkert!

Gulvet er forresten kjøpt på gulvnett.no, og det er énstavs hvitmattlakket eikeparkett. Ønsker du et enda lysere gulv, er ask et godt alternativ.


Dette lille treet er Myrte og trives godt i halvskyggen i gangen vår. hilde

6 kommentarer:

Anonym sa...

Er der virkelig noen som legger golv så skjøtene kommer samme plass ??? Det går jo ann å legge gulvet så det henger i hop, er jo ikkje nødvendig med dørgått/dørlist ,er veldig kjekt uten når en vasker :) fin gang og nydelig myrt :) Mvh Janne

Anonym sa...

Er der virkelig noen som legger golv så skjøtene kommer samme plass ??? Det går jo ann å legge gulvet så det henger i hop, er jo ikkje nødvendig med dørgått/dørlist ,er veldig kjekt uten når en vasker :) fin gang og nydelig myrt :) Mvh Janne

Mona Christin sa...

Det er så lekkert hos deg.

Klem Mona C

jordbærpiken sa...

Hei Janne!

Ja, jeg har sett gulv der skjøtene ligger veldig nærme hverandre. Det kan jo hende at jeg er utover det vanlige opptatt av sånne ting, men jeg syns det var veldig synlig. :)

Hvis man legger parkett over store gulv, kan det være lurt å ha dørlist og dele opp flatene litt. Da kan man unngå man knirk og at parketten bølger seg når man går på den.

Takk for fint kompliment! :) Ha en herlig dag!

Siri sa...

Hei! Så koselige bilder av gangen din. Takk for gode tips om gulvlegging! Jeg har bladd litt i arkivet ditt og fant innlegget med badebilder. Der kom jeg over det kule dusjsluket dere har " I love water". Jeg gikk inn på siden deres, men fant ingen pris. Er det lov å være så frekk å spørre etter ca pris på dette? Kjempefin blogg du har, legger meg til som følger! Klem Siri

Villa Fagerbakken sa...

Hei!

Kjempefin blogg du har!!

Vi er i byggeprosessen og henter masse inspirasjon fra blogger rundt omkring, også din : )

Vi har tatt mange valg allerede, men noe gjenstår.. Kjempefine dørvridere dere har funnet..
Det er veldig kjekt å se at mange av våre valg er av de samme som dere har, og da få se hvor fint det kan bli!!

Også er det så kjekt å se at det blir et helt ferdig resultat en dag, for det er lett å glemme i papirmølle og grunnarbeidsfrustrasjon : )

Nå kommer snekkerene i morgen, så håper vi huset spretter opp i rakettfart!

Har deg på "bloggrollen"

Iris