tirsdag 29. juni 2010

Easy Cover

I dag har vi begynt å male paneltaket i hovedetasjen. Det er ferdig lasert fra fabrikken, så vi har ikke trengt å male med kvistlakk eller grunne det. Vi har sparklet og pusset alle spikerhull og skjøter for å få et jevnere tak. Siden vi skal ha så høy glansgrad (40) er det lurt at taket er så jevnt som mulig. 

Vi valgte å prøve vanntynnbar maling, og har prøvd første strøket i taket med både kost og med rulle. Det er definitivt kost som blir finest, men vi må være nøye slik at strøkene ikke blir skjeve. Damen i malebutikken sa at å male med oljemaling og vanntynnbar maling er to forskjellige ting. Hun rådet oss å fylle penselen med mye maling og aldri dra det ut så det blir tørt. Heller fylle på med mye maling på penselen. Da blir det visst finest. 


Når man bruker mye maling har det lett for å bli søl. Vi har jo noen rom i hovedetasjen som er ferdig på veggene og som vi vil unngå å få malingssøl på. Denne rullen er helt genial. Den heter Easy Cover og har maskeringstape som man fester øverst på veggen. Så drar man i plastiken, som folder seg nedover og legger seg fint inntil veggen. Kjempesmart!

Vi er nå ferdige med å sparkle og pusse veggene i hovedetasjen, og i dag begynte vi med å grunne. Har blitt anbefalt å grunne veggene med en billigere maling før vi tapetserer slik at veggen er litt "fylt" når miljøstria kommer på. Da holder det å male to strøk med den litt dyrere veggmalingen etter at vi har tapetsert. 

Vi har valgt en miljøstrie med litt struktur i stua. Det er den samme vi har her vi bor nå, og den har vi vært veldig fornøyd med. I underetasjen skal vi legge en helt glatt strie, iallefall på soverommene. Mulig vi kombinerer det med en spennende tapet på en av veggene. Det er vel litt ut å tapetsere bare én vegg nå, men hvem bryr seg om det egentlig? Ikke jeg iallefall. :) Huset vårt skal bli sånn som vi vil ha det, om det er in eller ut.

Mannen er fortsatt borte på huset etter en deilig middagspause hos svigers. Godt å bli vartet opp for av og til. Og det er svigermor veldig flink til. Vi fikk også besøk av en av naboene her vi bor nå på nyehuset i dag. Hun hadde med seg hjemmelagde sveler til oss. Tenk at det fins så skjønne mennesker! Vi er heldige. Utrolig koselig gjort. Svelene smakte fantastisk!


Takk for alle deres søte kommentarer her på bloggen! Jeg blir så glad.

7 kommentarer:

Cecilie sa...

Så lyst og fint det blir! Flink du er :)

ANETTESHUS.COM sa...

Så smart!! Og så flinke dere er!! Det blir kjempe-flott! Så lyst og lekkert!!

Masse lykke til videre:)

Klem klem
Anette

ENGEL sa...

lekkert!Håper svelene smakte-det er jo sååå godt<3 ha en flott aften;)

Drømmer om drømmehuset sa...

Oj,så smart! Dette tror jeg blir lekkert. Gleder meg til å se det når det blir ferdig.
Ha en vidre fin kveld.
Klem fra Christina

Mitt og Mine sa...

Det er så spennende å følge dette prosjektet!! ;)

Stilig lampe du lagde, og for en utsikt dere har fra vinduet!

Mona Christin sa...

Hei.

Å, jeg er så spent på hvordan det blir. At dere er nøye og pirkete i oppussingen har dere igjen for senere. Kan ikke tenke meg noe værre å irritere seg over enn dårlig grunnarbeid.

Lykke til.

Klem Mona C

Ena sa...

Hei!
Så smart! Jeg har vært innom et par ganger og sett på deres fremgang i huset, og legger meg til som følger videre. Spennende å se hvordan du får det til slutt :)

Ha en fin dag!
Klem Ena