I dag vil jeg tipse om en middagsrett som jeg er vokst opp med hjemmefra, og som smaker supergodt; Kylling i karrisaus á la pappa (det er versjon 1). Jeg har utviklet (eller nedviklet) den til en litt enklere versjon (versjon 2).
VERSJON 1:
passer hvis man har god tid.
1. Kok hel (rå) kylling i et par timer sammen med gulrot, løk, selleri, salt og pepper.
Kokes til kjøttet slipper benet på kyllingen; et par timers tid.
2. Av kyllingkraften lager du karrisaus.
Lag sausejevning, spe i kyllingkraft og smak til med buljongterning av kylling/hønsebuljong, karripulver, salt og pepper.
(Spar gjerne på resten av kyllingkraften og frys den ned. Perfekt å bruke til all slags saus!)
3. Del kyllingen i passelige biter og legg i sausen.(Bena fra kyllingen kan kokes videre for å få ekstra god kraft.)
4. Serveres med kokt ris, peanøtter, rosiner og banan (noen liker også ananas og kokos til).
VERSJON 2:
passer ypperlig i hverdagen.
1. Kjøp grilla kylling og karrisaus (posesaus) på butikken.
2. Kok ris.
3. Kok saus.
4. Del opp kyllingen i passe store biter og legg i sausen.
5. Serveres på samme måte som versjon 1. :)
God middag!
♥
hilde
Takk for oppskriften ! Gleder meg til å prøve ! Klem
SvarSlettMmmmm... både hørtes og så godt ut:)
SvarSlettTusen takk for oppskrift:)
Klem Merete
Mina föräldrar kommer på besök idag och jag hade tänkt göra någon slags kycklinggryta med ris och nu kände jag för att testa ditt recept! Tack för det:)
SvarSlettÖnskar dig en fin onsdag,
Kram Johanna
Nam, ja denne gryta er god!! Delikate bilder! Klem Ane
SvarSlettOij, banan og rosiner til kylling! Det hørtes spennende ut
SvarSlett