Sider

onsdag 29. august 2012

Anna Kvärnström armbånd

 
 

I sommer bestilte jeg to armbånd fra en av mine favorittbloggere i Sverige; Anna Kvärnström (concept by Anna). Syns de er suuuuperfine!

Tusen takk for mange flotte tips til både bæresjal og bæresele til baby! Jeg har fått låne bæresjal og bæreslynge av venninner som jeg nå skal teste ut. 

Ikke mye tid til å sitte foran macen for tida. Nå skal jeg prøve å få lagd middag før Nora våkner, så får vi se hvordan det går. Haha! Det tar tid å vende seg til og være trebarnsmor, det er iallefall sikkert. :) Ha en herlig dag!!!


hilde

søndag 26. august 2012

Bæresjal?

 
 

Etter at Nora ble født har vi fått mange nydelige blomster, 
bl.a. denne buketten som vi fikk her om dagen. 

Fin og fjong søndag, alle sammen! Jeg har sneket meg til en liten morgenstund for meg selv foran macen. Det har ikke blitt så mye tid til det i det siste. Nora vil nemlig helst være oppi armene hele tiden, og liker ikke så godt å ligge i babykurven for seg selv. Derfor går de få timene jeg er hjemme alene med henne på dagene til å holde henne, og da får jeg ikke gjort så mye annet enn det. Huset vårt ser ut som et bombenedslag, men jeg har tatt skylappene på. Jeg skal nyte å holde den lille babyen min så lenge jeg kan. Denne perioden går så fort, og plutselig er det altfor mye annet spennende som skjer til at hun vil ligge og kose i armene mine.

Selv om hun ikke veier så mange kilo enda, kan det bli tungt å bære i lengden, og jeg vurderer å kjøpe bæresjal. Er det noen av dere, kjære lesere, som har noen erfaringer med dette? Vi har en BabyBjørn bæresele, men jeg syns ikke den er så god, og den gir altfor lite støtte til et så lite spebarn til at jeg kan bruke den enda. Del gjerne tips og erfaringer i kommentarfeltet eller på mail. :)

Ha en finfin søndag!


hilde

fredag 24. august 2012

Sunnmørsposten og Ekornes bloggtreff


Hei og hå! Tidligere i sommer hadde jeg besøk av en veldig søt journalist fra Sunnmørsposten som skulle skrive en sak om blogging, og for et par uker siden var den flotte artikkelen å lese i avisa. Jeg må si det var veldig gøy å få komme på trykk ved siden av selveste Fru Fly. Ikke like lett å posere på bilder syns jeg, så litt fjasing ble det. Er mer komfortabel bak kameraet enn foran, det er iallefall sikkert. Sånn ser jeg ut når jeg sitter og blogger. Haha! Man må bare glemme janteloven, og by på det beste av seg selv i sånne situasjoner. :)


Har du meldt deg på bloggtreff da? I dag er nemlig siste frist for påmelding, og det er fremdeles plasser igjen! Så er du blogger i Ålesundsområdet, og lurer på om du skulle meldt deg på: Det er ingenting å lure på! Send en mail til jsu@ekornes.no i dag! Det blir en veldig koselig kveld, og i tillegg til å få møte stylist Berit Steffenssen og designer Rikke Wold, blir det også besøk fra Norske Interiørblogger. Dette blir bra, og jeg gleder meg veeeeldig! Bli med du også da!



hilde

lørdag 18. august 2012

En måned!

 
 

I dag er vår lille, nydelige Nora allerede én måned gammel! Tida går fort, selv om vi tar hverdagen i sakte tempo for tiden. Det er amming, stelling, bæring og kosing som opptar mesteparten av dagen. Om natta har hun vært veldig grei mot oss, og sover opptil fem timer i strekk nesten hver natt. Måtte den trenden fortsette. :)

Her er noen få bilder fra dagene på sykehuset. Vidunderet vårt ble feiret med flagg og fruktbrus inne på fødestua. Stolte storesøstre fikk holde og kose med henne bare et par timer etter fødselen. Et stort øyeblikk! Jeg er litt trøtt i trynet på det siste bildet (og det er jeg fortsatt, haha), men veldig, veldig lykkelig og stolt. Tenk å få være mor til tre nydelige jenter. Jeg er rik!


hilde

torsdag 9. august 2012

Oppskrift på ostekake


Noen har etterlyst oppskrift på ostekaken jeg la ut bilder av i dette innlegget.
I originaloppskriften er det brukt sitrongelé.
På den avbildede kaken har jeg brukt sitrongelé i ostefyllet og bringebærgelé på toppen.

Her er oppskriften:

BUNN:
10 Kornmokjeks
10 Bixitkjeks
125 gr. smør

1. Smelt smør og avkjøl.
2. Knus kjeksen i foodprosessor.
3. Bland det avkjølte smøret med kjeksen.
4. Press kjeksen i bunnen på kakeformen.
Jeg bruker en 22 cm. rund springform (Bake It Easy fra Porsgrund Porselen).
24 cm. springform kan også brukes.

FYLL:
1 pk. sitrongelé
1 pk. fløte
1 pk. Tine kremost mandarin/ananas
1 beger lettrømme
1 ss. vaniljesukker
1 dl. melis

1. Bland ut sitrongelépulveret i 2 1/2 dl. vann (ikke 5 dl. som det står på pakken).
Lurt å la det kjølne litt før det blandes med resten.
2. Stivpisk kremfløten.
3. Bland alle ingrediensene til ostefyllet, og hell det over bunnen.
Pass på at det ikke blir noen klumper.
4. La kaken stivne noen timer i kjøleskapet før du lager lokket,
ellers vil lokket og ostefyllet blande seg sammen.

LOKK:
1 pk. sitrongelé (eller annen gelé hvis ønskelig)

1. Lag gelé som anvist på pakken.
2. La den avkjøles før du heller den over kaken.
3. La kaken stå i kjøleskapet til geléen er stivnet; gjerne over natten.

Pynt med det du vil, og nyt en deilig ostekake!


hilde

tirsdag 7. august 2012

Englebarn


min lille engel


hilde

søndag 5. august 2012

Jordbærpikens rørte jordbærsyltetøy


Her om dagen lagde jeg rørt jordbærsyltetøy for første gang, og det var veldig lettvint og greit syns jeg. Jeg brukte en oppskrift som pappa pleier å bruke, og tok min egen lille vri for å få det akkurat sånn som jeg liker; nemlig syltetøy uten store klumper. Nå har jeg syltetøy fra 13,5 kg. jordbær i fryseren, så vi skal nok ikke gå tomme med det første. :)

 

Oppskriften:

1. Bruk 3 kg. bær pr. pose frysepulver.
Jo mer frysepulver du bruker, jo stivere vil syltetøyet bli. 
Jeg liker at det er litt rennende, ellers ligner det for mye på kjøpesyltetøy.

2. Bland en pose frysepulver med 1 kg. sukker.
Det er viktig å blande godt før du heller det i med bærene,
ellers kan det bli geléklumper i syltetøyet.



3. Knus bærene lett med en potetmoser.

4. Hell blandingen med sukker og frysepulver over bærene 
og knus videre til bærene har den størrelsen du liker.
Det er viktig at sukker og frysepulver blandes godt inn.


 

5. For syltetøy uten klumper: Bruk en stavmikser i syltetøyet på slutten.
Kjør stavmikseren i korte runder i syltetøyet slik at det ikke blir for mye.
Da får du akkurat passe syltetøy; uten klumper, men med fruktkjøtt.

6. Fryses ned umiddelbart i passe store beholdere.

 

Håper dere alle har det bra!
Vi nyter avslappende feriedager en liten stund til.


hilde