onsdag 30. november 2011

Ready...steady...GO!


Siste høstdagen i 2011 er snart over, og i morgen begynner julemåneden. Her i huset vårt har vi så smått begynt å pynte til jul, men venter litt til med det røde. Barna gleder seg til julekalenderen og strever med å sovne i kveld. Det er så spennende å tenke på de pakkene som henger på kjøkkenet. :)

Desember er en hektisk måned for meg på jobb, så jeg må prøve å planlegge juleforberedelsene godt. Håper dere alle har det bra! God kveld i stua.


hilde

onsdag 23. november 2011

Nelliker er søte




I dag vil jeg vise dere tre bilder jeg har jobbet med i forbindelse med fotokurset til fantastiske Christina Greve som jeg er med på. Jeg føler meg utrolig heldig som vant en plass på kurset, og jeg gjør mitt beste for å få mest mulig ut av det. Nå har jeg til og med kjøpt meg nytt kamera; et Canon 7D, og jeg gleder meg vilt og hemningsløst til å få det i posten!!! Ha en fin kveld, fine mennesker!


hilde

tirsdag 22. november 2011

En fin hverdag


Heisann sveisann! Denne dagen har gått i en fei. Jeg har handlet litt julegaver (johooooo!) og jobbet med fotoworkshopen jeg er med på. Den tar mye av min tid nå, og jeg lærer utrolig mye. Det er kjempegøy! Vi er allerede i gang med uke 3 av 5, så tiden går, og jeg må benytte den mens jeg har den.

Noen nye planter kjøpte jeg også i dag, siden de jeg hadde på merkverdig vis visnet mens jeg var bortreist. Haha! Mannen hadde ikke lagt merke til det. :) Men det gjør ingenting. (Han er veldig flink til å holde det ryddig mens jeg er borte da.) Nå er jo juleblomstsesongen i full gang! Tenk at det er første søndag i advent nå på søndag allerede. Herlighet, så fort tida går. Jeg får besøk av to av mine beste venninner fra barndommen i helga. Som jeg gleder meg!!! Men før det har jeg en jobb å gjøre her i huset, for å si det sånn. Ha en god kveld!

To my foreign readers: I´m sorry I don´t always have the time to translate my writings myself. But you can find a translate-button on the right side column of the blog. It will probably be a little funny translation some times, but still... :) Have a good evening!


hilde

mandag 21. november 2011

Hjemme


Vel hjemme igjen etter mange fine dager i barndomshjemmet.
I morgen er det hverdag igjen.
Fuglehusene er fra Søstrene Grene.
Ha en god natt!


hilde

lørdag 19. november 2011

Novemberrose


HVILE
Solen er slukket, dagen forstummer,
skyene staa ved himlens rand.
Stjernene smile; drømme og slummer
favne i stilhed hav og land.

Ak, naar min dag nu snart er tilende,
kunde jeg da, som blomsten der,
hylle mit hoved blødt og mig vende
trygt mot det unge morgenskjær.
Chr. Winther


hilde

fredag 18. november 2011

Milano og et godt tilbud på barneklær


Milano er den nest største byen i Italia, og er sett på som en hovedstad for design og livsstil. Men for å være helt ærlig: en litt kjedelig by. Jeg har vært her en gang før også, og det er ikke en by med veldig mye spennende å se på. Nå kommer det kanskje an på hva slags interesser man har da selvfølgelig. Men etter Paris skal det mye til for å nå opp i mine øyne, for å si det sånn. 


Milano var tredje stopp på Europaturen jeg var på med jobben nå nylig. Her var vi i én dag, og fikk god tid til å se den vakre katedralen Duomo di Milano midt i byen. Galleria Vittorio (glasstaket) ligger rett ved siden av, og er et kjøpesenter spekket med designerbutikker. Disse to bygningene utgjør vel hovedattraksjonene i sentrum av Milano. Vakre bygninger da, det skal de ha. :)




Snasen cappuccino, ikke sant? Jeg syns italienerne var gode på kaffe. Og på bakevarer. Hehe.


Før jeg tar kvelden har jeg lyst til å tipse om at du nå kan gjøre noen veldig gode kjøp hos Søte Små. De har satt ned prisene på en mengde varer denne helgen (blant annet den populære regnkåpen fra MeMini), og i tillegg er det nå fri frakt! KLIKK HER og da deg en titt du også. God helg!



hilde

deler av innlegget er sponset av søtesmå.no

torsdag 17. november 2011

Selvportrett


SELVPORTRETT
er tema denne gangen
i fotokonkurransen hos
øyeblikk


Det føles ganske komisk å ta bilder av seg selv.
Stå foran speilet og posere.
Prøve å finne den rette vinkelen med kameraet.
Tjue uklare bilder for ett klart.
Men så er det bra å utfordre seg selv.
Glemme janteloven.
Hoppe i det.
Prøve noe nytt.
Lære noe nytt.
Smil!


hilde

onsdag 16. november 2011

Foto, foto, foto


Vi koser oss fremdeles hjemme hos mamman min, og blir her til over helga. Det er utrolig deilig å ta dagene som de kommer og bare kose oss sammen. Jeg har stupt ned i fotoworkshopen til Christina Greve som jeg var så heldig å vinne en plass i, og det er så mye gøy å lære! Hun er fantastisk flink, og er virkelig et forbilde. Alt hun kan om foto har hun lært selv. Ja, det er mulig! :)



Disse bildene tok jeg for et par uker siden, da rosa sløyfe-buketten jeg fikk av mannen min fremdeles var frisk og fin. Ser virkelig frem til å utvide den fotografiske horisonten min i løpet av de neste ukene. I morgen skal vi besøke en god venninne som fikk baby for ikke så lenge siden. Glede!



hilde

Inspirasjon


Collagen er laget i Photoshop med bilder fra: house of svea, fyra årstider, holy sweet, erin wheeler photography, divas and dreams, shabby blogs og meg selv. Disse bildene inspirerer meg akkurat nå.


hilde

mandag 14. november 2011

Vakre Paris - the city of lights


Andre stopp på Europaturen var Paris. Jeg hadde aldri vært i Paris før, og ble SWEPT AWAY, for å si det mildt. For en fantastisk vakker by! Det er ikke så rart at så mange elsker denne byen og reiser tilbake igjen og igjen. Jeg skal definitivt tilbake, og da skal jeg ta med meg min kjære mann. :)


Dette blir et langt innlegg, men for dere som er interessert i reise, viser jeg noen bilder her av de viktigste stedene vi besøkte. Skal du til Paris, anbefaler jeg å besøke alle disse stedene, om enn bare for å se på dem fra utsiden. Bare det er fantastisk! 


Det første vi besøkte var basilikaen Sacre Coeur (Basilica of The Sacred Heart of Paris). Den ligger på en liten høyde med flott utsikt over den enorme byen. Sacre Coeur ligger i bydelen Montmartre, som er kjent for sine mange kunstnere. Her kan du få ditt selvportrett tegnet mens du sitter på en utekafé i sola og drikker cappuccino. (Det gjorde ikke vi da, men maaaaange andre.) :)




Eiffeltårnet er jo et must å besøke i Paris. Et hett tips er å forhåndsbestille billettene i god tid. Det hadde min gode kollega gjort for oss, og vi seilet rett forbi en 1,5 timers lang kø. Jeg var helt "shakin´ Stevens" på heisen opp, men da vi kom opp dit var det glemt. Utsikten! Jeg lar bildet under tale for seg selv.





En morsom detalj fra kaféen i Eiffeltårnet: Tolix krakker og stoler i alle regnbuens farger.




Så over til neste høydepunkt: museet Louvre. Jeg hadde lest den spennende boka "Da Vinci koden" av Dan Brown rett før turen, og var supergira på å se museet der boka startet. Og det skuffet ikke. Derimot var det mye større og flottere enn jeg hadde forestilt meg. Det er faktisk så stort at hvis du skal se alt her inne, tar det flere dager.




Det er i Louvre Mona Lisa henger. I tillegg til henne så vi mye annen flott kunst, skulpturer og avdelingen med egyptisk kunst, men det jeg likte aller best var avdelingen der de viste deler av Napoleon den tredjes leilighet. Lysekronene ble større og større for hvert rom vi gikk inn i, og jeg har aldri sett et så overdådig møblert hjem. Serviset likte jeg også godt. :)





Denne treseteren syns jeg var kul. Og har du sett et lengre spisebord noengang? Skulle likt å være flue på veggen under et ball her. :)



Den mest effektive måten å komme seg rundt i Paris på er metroen. Med metrobilletten kan man også hoppe på de fleste bussene. Bildet under er tatt ved Saint-Michel-fontenen i Latinerkvarteret, der man kan finne mange koselige og billige spisesteder og kaféer.


Triumfbuen i enden av Champs-Èlyssèes er også verdt en titt. Og nedover Champs-Èlyssèes finner du mange butikker, restauranter og kaféer som det er morsomt se.



Marais finner man det jødiske kvarteret i Paris. Da vi kom hit og begynte å gå i gatene her, var det mange av elevene som syns at vi hadde kommet til det ekte Paris. Her er det trange, koselige gater med butikker og kaféer overalt. 


 

I Marais ligger også St-Paul Village der vi fant koselige antikvitetsforretninger. Mye flott å se på, men ingenting var billig, så det ble med titten for min del. 






Notre Dame er en katedral som de aller fleste kjenner til. Vi hadde ikke tid til å gå inn på turen vår, men fikk sett katedralen fra utsiden, og den imponerte, som alt annet i Paris. Notre Dame ligger i nærheten av Latinerkvarteret.


Jeg falt fullstendig for denne byen. Vakre bygninger overalt, blomster i blomsterkasser utenfor vinduene, storslått og spennende. Gleder meg til å reise tilbake!



hilde