lørdag 30. april 2011

Engel og speil





Dagens bilder er fra rommet til Ida. Speilet kan du lese mer om HER. Til bursdagen sin fikk Ida en skjønn Mailegengel. Den sitter som regel ikke så pent og pyntelig som på bildene da. Denne engelen liker å være med i leken. :)

Jeg leser Millenniumstrilogien til Stieg Larsson for tiden, og er helt hekta. Jeg har sett alle filmene, men ikke lest bøkene før. Det er i grunn en fin ordning. Se filmene først, og lese bøkene etterpå. Bøkene er nemlig mye mer innholdsrike enn filmene, naturlig nok, og er veldig spennende selv om jeg vet hvordan det ender til slutt. Er snart ferdig med bok nummer en, og bok nummer to og tre står i hylla og venter. Kvelden skal brukes i sofakroken med nesa nedi boka. Gleder meg!

fin lørdag

fredag 29. april 2011

DIY: Lampeskjerm


I kjelleren har vi gips i taket, og på soverommet hadde jeg lyst til å ha en takrosett. Jeg fant et par lampeskjermer på bruktbutikken for lenge siden, og de lå og slang ganske lenge før jeg fikk gjort noe med dem. Den rosa ble malt og henger nå på Idas rom. Her kan du se den.


Den hvite flådde jeg rett og slett. Hadde planlagt å sy nytt trekk, men valgt å heller spraye den, kjøpe ny ledning og henge den opp sånn som den var. Sammen med takrosetten syns jeg den ble kjempefin, og den gir et veldig koselig lys i rommet. Den gigantiske lyspæra er kjøpt på Clas Ohlson. Takrosetten er ikke av gips, men et veldig lett stoff som jeg ikke husker hva heter. Kjøpte den på vår lokale byggvarehandel.






Jeg er på jobb og skal overnatte til i morgen. Da skal vi feire Dansens Dag i sentrum, og det er meldt strålende vær. Herlig!

god helg

torsdag 28. april 2011

Ny Maileg-vogn



Til 5-årsdagen sin fikk Ida denne nyyydelige vogna og kanina fra Maileg av sin kjære lillesøster. For en snill lillesøster hun har! :) Vogna er en ny modell med kalesje, og den er bare så søt! Både Ida og Anna leker ofte med Maileg-kaninene, og å få en liten, brun kaninunge til samlingen var veldig stas.


I dag har jeg hatt en super dag på jobb. I forbindelse med Dansens Dager 2011 arrangerte danseklassen min en danseforestilling for barnehagene i området. Nærmere 200 barn og voksne kom for å se på. Vi viste frem noen danser, og hadde noen sanger med bevegelser som alle var med på. Etter at programmet var ferdig, satte vi på litt blinkende diskolys og fengende barnemusikk og danset sammen med barna. Kjempestemning! 

Elevene mine er så utrolig flinke og positive. Vemodig at skoleåret er ferdig om bare litt over en uke. Vi som jobber på folkehøgskole går gjennom samme sorgprosessen hver vår når elevene slutter. Like trist hver gang!

I dag har jeg malt første strøket (etter grunning) på møblene jeg holder på med. Jeg maler et skap, to kommoder og en ramme. Flere møbler er på vent, så jeg har nok å sysselsette meg med fremover. Gleder meg til å møblere huset med litt nye, gamle møbler.

ha en herlig kveld

onsdag 27. april 2011

Maledag

Jeg maler i dag. Ute i sola. Møbler og en ramme. Det blir fint!


tirsdag 26. april 2011

i LOVE my blog

Blogging er fantastisk gøy. Jeg er superglad for at jeg begynte å blogge for to år siden. Glad for at jeg, den gang, som nå, ikke lar janteloven bestemme over meg. Det er lett å bli påvirket av stemmene som ikke forstår hvorfor man skal legge ut bilder av hjemmet sitt på internett, "utlevere" seg selv, la fremmede få et innblikk i ens liv. Jeg skjønner at ikke alle kan forstå det. Det er helt greit for meg. Men det er viktig å likevel respektere at vi har ulike interesser her i livet. Noen liker det ene og andre liker det andre. Ingen kan være like, HELDIGVIS! 

Interiørblogging har tatt helt av i Norge. Det fins hundrevis, kanskje tusenvis, av interiørblogger som deler bilder fra hjemmene sine, inspirerer hverandre, oppmuntrer hverandre og deler tips og triks til både fotografering, oppussing av møbler, hvor man kan få tak i diverse til huset osv. Det er en egen, fantastisk verden som man blir innlemmet og ønsket velkommen i. Jeg elsker det!!!


Den 25. juni i år arrangerer Norske Interiørblogger tidenes interiørbloggetreff i Oslo. Jeg har bestilt billett, og gleder meg masse til å treffe mange med samme interesse som meg selv. Jeg reiser alene, men gleder meg veldig til å bli bedre kjent med de av dere andre bloggere som kommer dit. HER kan du lese mer om arrangementet og finne link til billettbestilling. Hvem vet, kanskje vi sees? :)


I dag eksperimenterer jeg litt med nye skrifttyper på bloggen. Gøy!

Nå skal jeg ut og male. Sola skinner! Juhu!

mandag 25. april 2011

Familieselskapeligheter


I dag har vi hatt en særdeles koselig dag. Svigerfamilien har vært her og spist lammelår med fløtegratinerte poteter og diverse påskegodt attåt. Lammelåret ble superdigg! Perfekt mat når man skal servere mange mennesker på én gang. 


Vi hadde også påskeeggsanking for barna i skogen bak huset vårt. Alle fikk en kurv hver, og oppgaven var å hjelpe hverandre med å finne alle de 29 gjemte eggene i skogen. Barna pilte avgårde, og det gikk ikke lenge før 29 egg lå til opptelling i kurven på trammen. Ida var særdeles skuffet over at alle påskeeggene var tomme. Men da vi avslørte at det var ett siste egg som ikke var funnet enda, steg stemningen en del hakk. De ga seg i vei igjen, og etter en stund fant de det store egget som var fylt til randen av gode ting. :)

I påska har barna våre fått hele tre påskeegg med godteri (ifra ulike sammenhenger). Derfor tenkte vi at istedenfor at alle skulle få et eget påskeegg nok en gang, kunne vi ha ett felles egg til alle gjestene. Det var en veldig koselig aktivitet, og det store egget falt i smak. :)

Hvorfor viser du så mange bilder av én kake, lurer du kanskje på. Jo, da skal jeg fortelle deg det at jeg stolt viser frem bilder i dag av min aller første gulrotkake! Jauda, gauda. Det er mulig å være 30 år og aldri ha laget gulrotkake før. You´re looking at her. :) Den ble skikkelig saftig og god også, så jeg er strålende fornøyd. Derfor alle bildene.

En god venninne tipset meg om at det var lurt å bake kaka dagen i forveien. Gulrøttene gjør nemlig at kaka blir saftigere hvis den står litt. Det funka for meg iallefall. Jeg hadde litt gul konditorfarge fra Wilton oppi glasuren for å få skikkelig påskestemning på kaka.

Lemonaden fra Effervé kjøpte jeg på en kafé jeg gikk forbi her om dagen. Litt gul påskedrikk må man jo ha. :) Den var skikkelig god! Jeg har smakt på noen av dem, og det er ikke alle fargene som smaker like godt. Men den gule var herlig.

Nå er påsken over. I morgen forsvinner påskepynten ned i eskene igjen. Jeg har to fridager nå, og begynner ikke på jobb igjen før på torsdag. Håper jeg får til å male noen møbler de neste dagene. Har utsatt det ganske lenge nå, men det er vel på tide å ta seg selv litt i nakken. Fint vær er det meldt også, så da kan jeg stå ute. 

nyt siste rest av påske

Den siste påskedagen

Siste dagen i påskeferien. I dag skal vi ha hele svigerfamilien min på middag. Det blir koselig. Vi prøver oss på lammelår for første gang, og det er Mannen som tar ansvar for kjøttet. Han begynte i går kveld med å krydre og stelle med det. Så har det stått i ovnen (med vann, smør, løk og masse greier) i natt på svak varme. I dag skal vi skru opp varmen og få litt mer fres over sakene. Vi har som sagt aldri laget lammelår før, men følger den meget vellykkede fremgangsmåten til ei vi kjenner. Gleder meg til å smake! Langtidssteking er visst tingen iallefall. 

Håper at dere også har hatt en fin påske, og at dere vil nyte den siste påskedagen. Her er det grått i været i dag, men jeg håper at sola trosser værmeldingene og stikker hodet sitt fram mellom skyene. :)


I dag viser jeg bilder fra den påskepyntede tv-kroken vår. I morgen er hverdagen tilbake, og da skal pynten tilbake i eskene. Litt vemodig egentlig. Jeg syns det er koselig med egg overalt. Nå er det ikke lenge til den ultimate vårmåneden da, og etter det er det sommer, min favorittårstid! Vi har mye å glede oss til, men mye å glede oss over her og nå også. :)

ha en nydelig dag

søndag 24. april 2011

Påskevindu







I dag har vi vært ute hele dagen. Dro på en strand med våre venner og grillet og koste oss. Livet er herlig! I kveld forbereder vi oss på familiemiddag som vi har invitert til her i morgen. Lammelåret skal forberedes og huset må shines litt etter noen dager med sløvhet. Vi nyter å ha fri, og det er deilig å bare ta livet som det kommer.

Påskeeggene i stuevinduet mitt er fra GreenGate. Kaninene er Maileg og keramikkpotta er kjøpt på bruktbutikken. 

ha en herlig kveld

lørdag 23. april 2011

En deilig dag...

...på verandaen. Sol, lekende barn, nybakte kanelboller og saft, påskeferie. Trenger jeg si mer?




Muggen er fra Greengate og den har jeg fått til bursdagen av to snille kolleger. De fine påskeserviettene kjøpte jeg på H&M Home i Stockholm. Voksduken er kjøpt på Stoff og Stil.

Nå skal vi avgårde til noen gode venner der vi skal spise middag og være i kveld. JOY!

fin lørdag