torsdag 31. mars 2011

Knotter er gøy

Dette er et planlagt innlegg som automatisk blir publisert mens jeg er ute og reiser.

Å kjøpe knotter til gamle eller nye møber er et velkjent fenomen i interiørverden. Knotter er gøy rett og slett, og kan forvandle et møbel totalt. På soverommene i huset vårt har vi garderobeskap fra Ikea. Ida har fått søte knotter fra Kremmerhuset, som gjør skapet litt spesielt. 

Garderobeskapene fra Ikea vil jeg gi mine varmeste anbefalinger på hvis det er noen der ute som trenger skap. De er helt geniale innvendig; det fins uendelig mange praktiske og fine løsninger til dem. Pluss at de koster lite. Herlig!

I kveld kommer vi hjem fra turen. Jeg gleder meg til å se familien min igjen! I helga skal jeg feire 30-årsdagen min, og mine to søstre og mamma kommer på besøk til jentefesten. På søndag skal vi feire Ida som snart er fem år. Det blir så koselig! Dere skal selvfølgelig få være med her på bloggen også.


ha en fin dag

tirsdag 29. mars 2011

Laksepai

Dette er et planlagt innlegg som automatisk blir publisert mens jeg er ute og reiser.

Jeg ble så inspirert av dette innlegget til Hjertero-Silje for et par uker siden at jeg bestemte meg sporenstreks for å lage laksepai til middag ved første anledning. Det gjorde jeg. (Ikke fordi jeg er så glad i pai, men mest for å bruke den fine paiformen min. Hehe.)

Som den ekte amatørkokken jeg er, fant jeg ut at jeg ville avansere oppskriften litt, og legge til både sjampinjonger, gulrøtter og persille. I tillegg til det gikk jeg litt vekk fra Siljes oppskrift og blandet inn litt av hvert av andre laskepaioppskrifter på nettet. Og resultatet? Not so nice. Rett og slett. Vet ikke horfor, men not so nice. Så, følge oppskriften neste gang. Det er det som funker for meg.

ha en god middag

søndag 27. mars 2011

Songe speil

Dette er et planlagt innlegg som automatisk blir publisert mens jeg er ute og reiser.


I gangen har vi fått oss et fantastisk flott speil. Da jeg så det i Ikeakatalogen for første gang i høst, kjente jeg det på meg at jeg måtte ha det. Men siden da har vi måttet vente, for det tok en stund før det kom i butikkene. Iallefall de varehusene vi var i. Men nå er det på plass, og jeg var i grunn veldig overrasket over at det var så stort! Hadde liksom sett for meg at det skulle være godt med plass til det på denne lille veggen her i gangen. Så var det såvidt det gikk. 

Sjekk målene først sier du? Jada, det gjorde vi også det, men jeg syns likevel det er litt vanskelig å se for meg hvordan det blir i virkeligheten når jeg vet hvordan det ser ut inni hodet mitt. Jaja. Speilet skal få stå her en stund til vi føler oss ferdig på om det passer der, eller om det bør monteres på en vegg så det får litt luft rundt seg. Veldig kjekt å ha et speil og se seg i med én gang man kommer inn eller skal ut døra da. :)

Teppet har jeg kjøpt på Kid. Det så også helt annerledes ut inni hodet mitt enn det gjorde i virkeligheten. Men nå liker jeg det veldig godt, og er glad jeg kjøpte det. Kjekt å ha et teppe som går litt lenger inn i gangen så vi slipper å tråkke på parketten med sko.


Denne dagen er vår siste dag i Riga på turen før vi reiser videre inn i Lativa. Nå skal vi besøke noen skoler og institusjoner med hjelpesendingen vår i tillegg til at vi skal ha litt forskjellig program på stedene vi besøker. Jeg har ikke vært med på denne turen før, så jeg aner ikke hva jeg går til. Kommer nok til å sitte igjen med en del følelser og tanker etterpå som ikke har så mye med interiørblogging å gjøre, for å si det sånn. Det blir nok både koselig og litt trist, og definitivt bra.

ha en god uke

fredag 25. mars 2011

You can do it!

Dette er et planlagt innlegg som automatisk blir publisert mens jeg er ute og reiser.

Noen ganger får jeg en styre- og ordneånd over meg. Da har jeg ikke tid til å vente på at noen (f.eks. Mannen) skal komme og hjelpe meg. Har jeg fått det for meg at noe skal ordnes, så blir jeg utålmodig. Helst bør det skje med én gang så jeg kan stryke det av lista og være glad for alt som er gjort. Den ånden kom over meg her en dag, og jeg marsjerte rett opp på loftet, dro fram både vater og drill og satte i gang å skru. (Vi har veggsponplater, og ikke gips, så det er ikke sååå farlig om det blir feil.)

På en måte så er man litt redd for å lage hull i veggene når man har bygd et nytt hus. Første skruhullet er en milepæl. De som kommer etter det er ikke fullt så ille. Og når man har fått hengt opp noen ting her og der, så kommer ånden igjen og sier at det er på tide å skru litt mer. På barnerommene denne gangen. Da er det bare å adlyde. Ikke tenke så mye på at Mannen ikke er hjemme og kan hjelpe til med å se hvilken høyde som passer, eller om hylla i det hele tatt passer inn på den veggen på dette rommet. Nei, da må man stole på seg selv og sine evner, satse på at vateret er riktig, og skru i vei.

Denne bildehylla fra Ikea hang jeg opp på Idas rom. Veggen den henger på kan ikke møbleres pga. retningen klesskapet står i, og er derfor en litt ubrukelig vegg. Ubrukelige vegger er perfekte for bildehyller, som dere ser. :) Det som er fint med en bildehylle istedenfor å henge bildene rett på veggen, er at man kan bytte ut innholdet så ofte man vil, pluss at det er plass til andre ting enn bare bilder der. Sånn som kaniner fra Maileg for eksempel. Hylla var superenkel å henge opp, så du trenger ikke hjelp av en mann en gang! Det du trenger er skruer, drill og vater. Og muligens en ordneånd.

Bildehylle: Ikea. Bilde: loppemarked. Bokstav og kaniner: Emmas Verden. Knagger: Kremmerhuset.
Veske: Primark i London. Stol: Fått av svigermor, malt av meg.

god helg

onsdag 23. mars 2011

Jordbærpiken 30 år

Dette er et planlagt innlegg som automatisk blir publisert mens jeg er ute og reiser.


For 30 år siden ble det født en liten jordbærpike. Hun hadde navlestrengen rundt halsen og var blå i fjeset, men ut skulle ut, og leve skulle hun. At hun 30 år etter skulle sitte i sitt eget hus med både fin mann og to skjønne jordbærjenter var det ingen som kunne spå. Men sånn gikk det. Og glad er jeg for det. :)

Ja, i dag er dagen da jeg blir 30 år. Tretti år. T R E T T I . Det høres helt unaturlig ut når jeg sier det, men det stemmer. Tretti år. Nå er jeg voksen. Jeg har grua meg litt til det, men så langt er det fint. Litt uvant, men ikke sånn at jeg ikke kan vende meg til det.


Nye bildelister i stua har jeg fått og alt. Flotte greier! I for søte Ida og A for søte Anna. Litt vemodig at jeg ikke får feiret dagen min sammen med dem og min gode mann. Men jeg får ta det igjen med renter når jeg kommer hjem fra turen.


Selve dagen feires i Stockholm der vi har tid til en halv dag med shopping før vi skal reise videre med båt til Latvia. Jeg har aldri vært i Stockholm før, så jeg gleder meg til det. Har hørt at det er en flott by.

De siste ukene som jeg har nærmet meg 30 år, har jeg tenkt og fundert en del over livet mitt. Ja, jeg vil kalle det en liten 30-årskrise. Jeg har tenkt tilbake på hva jeg drømte om da jeg var yngre, hva jeg har gjort til nå i livet, og hva jeg drømmer om videre. Noe konkret svar har jeg ikke kommet til enda, men for meg er det viktig å tenke litt på sånne ting innimellom. 

Jeg har lyst til å leve et liv som gir mening, både for meg selv og de rundt meg. Jeg vil være full av livsglede og energi, jeg vil ha tid til mine venner og min familie, og til å dyrke mine interesser. Jeg vil være i utvikling. Og jeg vil være et menneske som gjør en forskjell og som er til inspirasjon og glede for andre. Jeg har mye å strekke meg etter, det er iallefall sikkert.

I dag er jeg takknemlig.
For Gud som så meg før jeg ble til, som er min begynnelse og avslutning.
For mamma og pappa som lagde meg.
For Mannen min og barna mine som elsker meg.
For familien min som alltid er der for meg.
For vennene mine som heier på meg.
For medgang og motgang som har gitt meg visdom.
For bloggen som gir meg glede, inspirasjon og kreativitet.
For livet mitt som er så velsignet.
For at jeg har fått 30 år på baken, og forhåpentligvis har mange igjen.

takk

tirsdag 22. mars 2011

So long

I dag reiser jeg avgårde til fjernere strøk. Eller, ikke lenger enn til Sverige i første omgang da, men likevel. Jeg har noen planlagte innlegg som automatisk blir publisert her på bloggen mens jeg er borte. Håper at det funker, og hvis ikke, så får jeg ikke gjort noe med det før jeg er hjemme igjen uansett. :) Så får dere kikke litt inn i stua mi så lenge.

Det var hardt å si farvel til familien i dag tidlig. Vet ikke hvor mye jentene skjønner av hvor lenge jeg skal være borte. Men det er vel værre for meg enn det er for dem. Jeg har en så flink mann, så de kommer til å klare seg utmerket til jeg kommer tilbake igjen neste torsdag kveld. Ida har fått i oppgave å vanne blomstene mine. Vi øvde i går kveld, så det blir spennende å se om det er noen av dem som overlever. Det kan iallefall ikke bli værre enn om Mannen skulle vannet dem (eller ikke vannet dem, er vel mer riktig å si). :)

Nå må jeg gjøre meg klar. Har planlagt et bursdagsinnlegg i morgen, så kom gjerne tilbake da. Kan jo ikke la den store dagen min gå bloggen forbi! 

Helt til slutt må jeg bare dele en fantastisk morsom video. Klikk her hvis du har lyst på en god latter. Jeg ler og ler av den videoen.

hasta la vista, baby

mandag 21. mars 2011

Idas lampe


Bruktfunnlampa til Ida er ferdig malt og hengt opp. Jeg syns det ble en herlig fargeklatt på rommet hennes. Ledningen virker dessverre ikke da. Det fant vi ut da vi hadde hengt den opp og skulle skru på lyset for første gang. Ida var kjempeskuffet stakkars. Men med ny ledning blir det supert.


Lampa kjøpte jeg for 40 kr. på bruktbutikken. Det eneste jeg har gjort med den er å male den med rosa tekstilmaling. Egentlig hadde jeg tenkt til å rive vekk "trekket" på lampa og sy nytt. Men siden jeg ikke er noen kløpper ved symaskina syns jeg det virket litt vanskelig, og bestemte meg for å male istedet. Hadde ikke tid til å fomle med å sy noe. :) Maling er raskt og enkelt, og alle og enhver kan få det til.

Tekstilmalingen kostet 49 kr., og med ny ledning blir det en lampe til litt over hundrelappen. Ikke noen dårlig pris det. Kunne sikkert malt med vanlig akrylmaling også. Det er jo litt billigere, og når jeg tenker meg om så tviler jeg på at det hadde utgjort noen forskjell i varigheten på malingen.

Nå må jeg fortsette å pakke. Reiser i morgen midt på dagen, så jeg rekker nok et innlegg til før jeg drar. Skulle ønske jeg kunne tatt med hele klesskapet, så hadde jeg sluppet å tenke så nøye gjennom hva jeg skulle ha med...

ha en finfin kveld

søndag 20. mars 2011

Gardiner i stua


For noen dager siden monterte Mannen og jeg gardinstenger og hang opp gardiner i stua. Wohooo! We applaud ourselves! Føler oss veldig flinke som har strøket av noen flere ting på den uendelige to-do-lista vår. Jeg syns det ble så koselig med gardiner, og er strålende fornøyd, selv om de er like hvite som veggene våre og ikke stikker seg så veldig ut fargemessig. Kjedelig vil noen kanskje mene. Jeg syns de er perfekt! Tekstiler gir god varme til et rom og demper klang og lyder. Kunne ikke tenke meg en stue uten gardiner.

Vi har kjøpt gardinstengene våre hos Kid Interiør. Ingen upris på dem, de er lette å montere og er fine å se på. Gardinene er de samme jeg hadde i tomannsboligen. De heter Wilma og er fra Ikea. Vi hadde akkurat mange nok som var ferdig lagt opp. Fins det noe kjipere enn å legge opp gardiner egentlig? Glad jeg slapp å gjøre det! Strykingen var ille nok. :)

Jeg er frisk og rask igjen, og vi har hatt superkoselig vennebesøk her, både i går kveld og i dag. Nå begynner forberedelsene til jeg skal reise på tirsdag, med klesvask, pakking, planlegging, litt baking som resten av familien kan kose seg med mens jeg er på tur, osv. I morgen skal jeg til tannlegen. Huff og huff. Gleder meg bare til å få det overstått rett og slett. Tviler på at jeg har noen hull, men likevel. Ugg!

I kveld fikk jeg en kjempekoselig overraskelse av min gode mann og skjønne barn. Behold: BURSDAGSPRESANGEN BLE OVERRUKKET! Den o´store 30-årspresangen! Og gjett om jeg ble glad! For det første har jeg ikke bursdag før på onsdag, men siden jeg reiser på tirsdag fikk jeg den i dag. For det andre hadde jeg aldri trodd at jeg skulle være så heldig å få et nytt objektiv til kameraet mitt. Jeg fikk en fantastisk linse: Canon EFS 17-55mm f/2.8 IS USM. Det er et lyssterkt objektiv som tar gode bilder selv med dårlige lysforhold. Perfekt for en interiørblogger som sliter med dårlig dagslys hele vinterhalvåret. :) Jeg er så heldig, og veldig glad nå. Gleder meg til å øve mer på å fotografere.

Tusen takk til alle dere som har lagt igjen så fine kommentarer til meg i det siste. Glad for å ha så koselige lesere som dere. Stor internettklem til dere alle sammen! 

god søndagskveld

lørdag 19. mars 2011

Ukas blogger på boligpluss.no

Jeg har fått den ære å bli presentert som ukas blogger på boligpluss.no denne uka! Det er fantastisk gøy, og jeg er så glad! Her er et lite utdrag: "Jordbærpiken er en kremkake av en blogg: Interiøret er hvitt og luftig, detaljene er søte, røde og rosa, og alt sammen ser fryktelig fristende ut." For å lese hele artikkelen og se bildene, klikk HER. Tusen takk, boligpluss.no, for at jeg ble valgt ut denne uka. Kjempemoro!

god helg

torsdag 17. mars 2011

Bloggers day of silence


Den 18. mars er "Bloggers day of silence". Alle bloggere oppmuntres til ikke å poste innlegg denne dagen for å bidra til økt bevissthet rundt katastrofen i Japan. Det har jeg lyst til å være med på. Jeg tror at hvis mange er med om én og samme ting, så kan vi gjøre en forskjell. 


HER kan du gi et bidrag til hjelpen. Kan anbefale å ringe givertelefonen til Røde Kors hvis du vil hjelpe på en enkel måte. Jeg gjorde det nettopp. Det tok meg fem sekunder, og da gir man 200 kr., noe jeg tror de fleste i Norge kan avse fra sin lønn. Telefonnummeret er 820 44 000.

for japan with love

Sjukling





I dag er jeg syk og hjemme fra jobb. Satser på å bli fort frisk igjen, for på tirsdag (dagen før min 30-årsdag-wææææ), reiser jeg med skolen til Latvia i ti dager. Vi skal reise med busser med hjelpesending, og på veien skal vi stoppe i både Stockholm (der jeg blir 30 år) og Riga. Spennende!


I går fikk jeg en kjempekoselig melding om at jeg har vunnet ett års abonnement på Vakre Hjem & Interiør i sommerbokkonkurransen til Franciska. Hurra! Så heldig jeg er!

ha en frisk dag

onsdag 16. mars 2011

Fargerik piknik


På mandager er både jeg og min svigerinne, som bor rett oppi gata, hjemme med barna. Nå på mandag var det så nydelig vær, så jeg inviterte til en piknik i hagen vår. Vi har verken gressplen eller utemøbler framme, men snøen dekket all gjørma i hagen, og pinnestoler fungerer like bra ute som inne.



På menyen sto det rett-i-koppen-kakao med krem, boller, popcorn, kjeks og saft. Også hadde min svigerinne med noen deilige kokosboller. Vi satt i sola og koste oss lenge mens barna lekte. Maten smaker også mye bedre når man spiser ute av en eller annen grunn. Og så deilig det er å sitte ute og kjenne at sola varmer i kinnene. Det er lenge siden sist. Nå er våren ordentlig på vei! I dag hadde vi 9 varmegrader her. Hurra!

Mannen har besøk av noen karer her i kveld, så egentlig burde jeg benyttet anledningen til å stikke ut en tur. Men jeg kjenner meg sliten og bestemte meg for å slappe av i senga med en god bok i stedet. Det er ikke ofte jeg leser, selv om jeg syns det er veldig koselig. Jeg har kjøpt et par Jane Austen-bøker på mammutsalg, og nå leser jeg "Fornuft og følelse". Veldig koselig bok!


god kveld