søndag 28. februar 2010

Farvel vinter

Dette bildet er tatt i februar utenfor tomannsboligen her vi bor nå.

I kveld tar jeg farvel med vinteren. Dette er den siste vinterdagen for denne gang i følge kalenderen. Og jeg setter min lit til at kalenderen har rett og at det kommer vårvær snart.

Disse bildene er tatt i desember og er fra hjemstedet mitt. Der er det skiløyper på åkrene like i nærheten.

Når det er sagt har jeg ikke en eneste gang klaget på vinteren vi har hatt fordi jeg syns den har vært ekstraordinært bra. Masse snø og sol, minimalt med regn og slaps som sunnmørsvinteren er kjent for. Jeg er ikke fra Sunnmøre, så jeg er vandt til litt bedre både snø- og solforhold enn det man er vandt til her. 


Etter å ha bodd her i noen år har jeg oppdaget at sunnmøringer er nærmest allergiske mot snø. De syns det er stas med det første, men hvis den ligger lenger enn et par dager begynner de å klage over at det er så mye å måke og at snøen bare er i veien. (Tenker jeg erter på meg en sunnmøring eller to ved å si dette, for de er nemlig ganske så patriotiske her. Nesten værre enn bergensere vil jeg påstå. Hehe.) Ikke ta meg altfor seriøst da. Litt godmodig erting må være lov. Vet at noen andre enn meg også er glad for snøen. :) Noen få...

Jeg har et lite spørsmål til dere dyktige bloggeguruer der ute, sånn på tampen av vinteren. I innstillingene mine på bloggen har jeg det slik at det skal vises 80 innlegg på startsiden. Sånn har jeg hatt det lenge og syns det fungerer bra fordi de som leser mange innlegg om gangen da slipper å klikke seg bakover til gamle innlegg, men kan scrolle nedover på skjermen i stedet. Men nå i stad oppdaget jeg at det plutselig bare er de syv siste innleggene som viser, noe som er standard hvis man ikke går inn og forandrer det. Men i blogginnstillingene mine står det at det skal vise 80 innlegg. Er ikke det litt underlig? Noen som vet hvorfor? Kanskje jeg skulle spørre Trond Viggo Torgersen. Han hadde nok hatt et fornuftig svar. Har dere sett programmet hans "Hvorfor det"? Kjempemorsomt!

velkommen vår

Roser

Rosa roser er en av mine absolutte favorittblomster. Siden jeg skulle reise vekk dagen etter morsdag og valentines, skulle jeg få blomsterbukett når jeg kom hjem. Det har jeg fått (dvs. jeg har kjøpt den selv), og jeg er kjempefornøyd! Supersøte små grenroser tett i tett. Skulle gjerne hatt en sånn rosebusk i hagen.




Ida ville veldig gjerne hjelpe meg med å dandere blomstene, så hun fikk sin egen skål som hun puttet blader og de roseblomstene som hadde brukket av oppi. Det var dagens høydepunkt for henne, hun ville gjerne ha mange skåler og brekke av flere blomster fra buketten, men da måtte mor si nei.


Anna har fremdeles feber, så her blir det en rolig dag i dag også. Nå sitter hun ved siden av meg i sofaen og peker på blomstene på bildet og sier "se, se, se". Koselig. Sola skinner fra skyfri himmel ute, og livet er herlig. Nå ser jeg fram til at snøen skal smelte og det blir vår.





Jeg har fått en award fra min søte studievenninne med bloggen Epleskrell. Tusen takk, Linn, det er så koselig! Denne awarden vil jeg gi videre til tre blogger jeg liker veldig godt. Håper dere tar i mot awarden som et kompliment, om dere velger å sende den videre eller ikke. :)


Ønsker dere en strålende søndag!
P.S. Husk min GIVEAWAY.

Sløvedag

Kjære dere! Jeg er rørt og overveldet over responsen og alle de koselige tilbakemeldingene jeg har fått så langt på giveaway-innlegget mitt. Til og med en hilsen helt fra California har jeg fått. Tusen takk for koselige ord, Lisbeth! :)

Jeg skal prøve å få til en knapp på bloggen som oversetter til engelsk hvis man skulle ønske det. Ser at det er flere som har det, men jeg har aldri funnet ut av det selv. Nå har jeg fått et tips som jeg skal prøve ut. Hvis jeg er flink så kanskje jeg får det til. Gøy å få litt mer datakunnskap syns jeg.

Da mamma var her fikk jeg en potte med Perleblomster av henne, kjøpt på Mester Grønn. De er så fine og sprer vårstemning i hele stua. Vi har hatt nydelig vær denne uka, så selv om det er snø ute så føles det som om våren er rett rundt hjørnet. Herlig!

Vi voksne var syke i begynnelsen av uka, og resten av uka har jentene vært småsyke. Feber og hoste om hverandre stakkars små. Så i dag, som hele denne uka, har det vært en sløvedag. Det er rart hvordan sløvheten sprer seg. Skulle tro man fikk litt energi av å sløve, men det gjør iallefall ikke jeg! Tvert i mot blir jeg sløvere og sløvere. Ja, jeg går nesten i dvale her hjemme. Klesvasken ligger foran vaksemaskina i kjelleren, jeg har ikke tatt i verken støvsuger eller mopp og oppvasken går snart inn i maskina på egenhånd. Jaja. I dag tar jeg livet som det faller seg, på ekte Jungelbok-vis. 

Som dere kanskje forstår så er disse bildene lygebloggebilder på høyt nivå. Men jeg syns det funker. Jeg liker å vise ryddige bilder på bloggen. Da føles det, om mulig, litt ryddigere her etterpå, selv om jeg bare har flyttet rundt på rotet. Snakk om selvbedrag. Hehe.

Èn ting jeg er fornøyd med å ha gjort i dag er at jeg har kjørt fem pappesker med ting og en pose med vesker til gjenbruksbutikken. Vi har jo begynt å rydde på loftet, og det er en god følelse å få litt av det overflødige ut av huset. Så da har jeg kanskje ikke vært så sløv likevel.


Jeg har fått en award fra Jeanettes hjerterom! Tusen takk, Jeanette, det ble jeg veldig glad for. Det er så koselig å få award. Jeg har lyst til å gi awarden videre til ei jente som jeg er veldig glad i, en venninne som nettopp har begynt å blogge. Hun og mannen hennes er en av de mest positive og oppmuntrende menneskene jeg kjenner, og jeg vet at bloggen hennes kommer til å være fylt av godhet. Det liker jeg! Derfor, Johanne med bloggen Glade Dager, får du denne awarden av meg. Så får du øvd deg litt på å lage koblinger i innleggene dine også. :)  

Jeg ser på curlingfinalen for mennene nå. Veldig spennende! 
god natt

fredag 26. februar 2010

Giveaway

 g i v e a w a
hos jordbærpiken


1. premie

Jeg har tatt et valg angående bloggen. Det valget tok jeg i det jeg trykket "opprett blogg" på Blogger sin nettside i april i fjor. Denne bloggen skal være til glede. Til glede for meg selv og for de som leser den. Jeg vil at den skal være et positivt sted der man kan bli oppmuntret, glad, engasjert, motivert og inspirert. For meg er blogging en form for kreativ utvikling av  mine egne evner og talenter. 

Jeg har valgt å lage innlegg ofte fordi det gir meg utrolig mye. Jeg får øvet meg i å fotografere, skrive, dekorere osv. Jeg føler meg i et konstant kreativt modus, noe som jeg har savnet i flere år. Jeg er et kreativt menneske som trenger å få utløp for mine tanker og idéer, hvis ikke slukner det og blir borte. Jordbærbloggen hjelper meg til å øve opp kreativiteten (ja, jeg mener at det er noe som det går an å øve opp) og gir meg ofte nytt perspektiv på ting, både gjennom mine egne tanker, andres blogger eller kommentarer jeg får her. 

Jeg er ofte overveldet over alle de koselige kommentarene og hilsnene som jeg får gjennom bloggen min. Det er ikke alltid at tiden strekker til slik at jeg får svart dere alle tilbake, selv om jeg ønsker å få tid til det. Mange kjenner nok den følelsen. Men vit at jeg verdsetter det dere skriver til meg (og sier til meg, for de av dere jeg kjenner som leser bloggen min), og det er ofte slik at en koselig kommentar gjør at jeg smiler og er glad lenge etterpå. Det at besøkstelleren jevnt og trutt tikker oppover er også en stor oppmuntring for meg. Så selv om du ikke legger igjen en hilsen her, setter jeg pris på at du tar deg tid til å komme innom jordbærlandet mitt. Dere gjør det gøy å blogge. TAKK! 

2. premie


Denne giveawayen er fra meg til dere, fordi jeg setter pris på at dere er der ute et sted. Alt du trenger å gjøre for og være med er å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Hvis du er anonym kan det være lurt å skrive navn eller initialer i kommentaren slik at jeg kan finne tilbake til deg hvis du vinner.

Jeg vil at alle skal ha lik vinnersjanse i denne giveawayen, så det går ikke an å få ekstra lodd. Men hvis du likevel vil opplyse om giveawayen min på bloggen din, så setter jeg selvfølgelig stor pris på det.

Jeg trekker én hovedvinner som får et Tilly beige koppehåndkle og to skjeer i porselen fra GreenGate. I tillegg trekker jeg to andrepremier som får hver sin kjøkkenklut og oppvaskkost fra Søstrene Grene. Giveawayen varer frem til kvinnedagen; den 8. mars. 

Hell og lykke!

Vinduene har kommet!

Forrige lørdag da mamma kom på besøk dro vi bort på tomta for å se på huset og vinduene som hadde kommet. Da var det en uke siden sist jeg hadde vært der pga. Londoturen. Spennende å se forandringene som skjer fra uke til uke. 

Vindene er fra Frekhaug, og de er etter min mening helt nydelige. Vi har valgt sidehengslede vinduer fordi vi syns det passer godt til stilen vi ønsker på huset. Vinduene har  galvaniserte hengsler med berlinerknopp, og dråpeformede prydhasper i krom. Berre lekkert! Hengslene kan også fås i pulverlakkert hvit, men vi ville ha frem kontrasten så vi valgte stål.

På tirsdag begynte snekkerne våre å sette inn vinduene, og på onsdag da vi tok nye bilder så huset slik ut.

På bildet under ser dere litt av stua og kjøkkenet. Uti arken på stua skal Howardsofaene vi har bestilt stå. :)

I går kveld tok vi bildet under, og da var alle vinduene på plass. Et skår i gleden var at noen av vinduene var levert med hengslene feil vei, noe som ser litt rart ut, spesielt med haspene innvendig. Men når det blir ordnet opp i, så er vi veldig fornøyd med vinduene våre.

I vinterferien var vi så uheldige å bli syke hele gjengen, så vi har vært litt slappe. Men det er alltid like koselig å ha besøk av familie, og vi har hatt en kjempefin uke med mamma. Jeg og Mannen har til og med begynt å rydde på loftet. Fem kasser er så langt klare til avlevering på gjenbruk. De står nå stablet på det stakkars soverommet vårt som fungerer som bod en periode.

Jeg har lovet en giveaway her på jordbærbloggen og den går av stabelen i kveld, så følg med! Tusen takk for alle koselige og varmende kommentarer. Jeg blir så glad!

Her skinner sola. Herlig.
Ha en god dag!

lørdag 20. februar 2010

Vinterferie ♥

I går kom jeg hjem, sliten og støl og glad etter en veldig koselig studietur i London. Portobello Road, Camden Market, Oxford Street, Covent Garden, Neal Street, Tate ModernCath Kidston, Leon, Office, Primark, The Place, Sadlers Wells, Dirty Dancing, og godbitene bare fortsetter. Takk til alle dere som ønsket meg en god tur. Turen har vært topp! 

Da jeg kom hjem etter å ha være borte i fem dager, ville Anna på 16 mnd. heller kose med farfaren sin enn å komme til meg... Buhu! 

Nå er det vinterferie, og i dag kom mamma på besøk til oss. Så koselig! Ida har telt ned til denne dagen lenge nå, og det var stor stas da vi hentet henne på flyplassen i dag tidlig. Har ambisjoner om å få ryddet loftet denne uka. Må jo benytte meg av å ha barnevakt 24/7 i en uke. :)

Så kommende uke blir det ikke så mye som skjer her. Jeg skal ha det koselig med barna, Mannen og mamma, nyte ferien og begynne å forberede huset på salg om et par måneder. Men jeg kommer tilbake med en giveaway om et par dager, så kom gjerne innom da! Takk for at DU tar turen inn til jordbærland. Håper du har det bra!

God helg!
Og HEIA NORGE! OL er gøy!

søndag 14. februar 2010

Au revoir

Den som elskar
har tankar med kvite segl,
fylte av solvind,
har sommarlandskap å vandra i
og mjuk mose
å kvila i.
Stundom
kjenner han ein ustyrleg trong
til å henga hjarta sitt
på ein rosebusk
fordi det kjennest så rødt
og så vakkert.
Alf A. Sæter


Jeg måtte bare dele dette nydelige diktet med dere sånn helt på tampen av Valentine´s day. Jeg er full av gode følelser etter en kjempefin dag, og det er veldig deilig å ha det sånn. I morgen tidlig reiser jeg til London på studietur med klassen min og en kollega. Jeg gleder meg! Men samtidig blir det rart å være borte fra de små jentene mine i fem dager. Det går bra, det vet jeg. Mannen min er veldig flink og kommer til å klare seg strålende uten meg denne uka, og jeg kommer til å kose meg med litt voksentid. 

Tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg har fått i dag! Jeg har dessverre ikke tid til å svare dere nå, men gleder meg til å besøke bloggene deres igjen når jeg kommer hjem fra London. Dere gjør meg glad! Jeg planlegger å gå på litt interiørsightseeing mens jeg er der, og muligens blir det en giveaway her hos jordbærpiken når jeg kommer hjem, så stay tuned. Tips til butikker som er verdt å besøke tas i mot med takk! :)


Ønsker dere alle en god uke!